Ga terug

'dichtbij' filmpje gemeenteambtenaar / funktionaris

arthouses arthouses  •  17-12-2021  •  2 opmerkingen  •  Hoe kunnen wij als gemeente dichtbij je staan?  • 

gemeente ambetnaar/funktionaris aan het werk

Laat in een maandelijks filmpje een gemeente ambtenaar of funktionaris aan het werk zien en vertellen over zijn werk, functie en werkplek, wat doet hij of zij  op deze plek en plaats deze filmpjes op sociale media.

Kosten per filmpje (zelfde als die van de wethouder met zijn kerken vlog)

Voorbeeld: https://youtu.be/k8NSuUZWsos

WouterDijk

Bovenstaand idee is bedoelt om de gemeente het Hogeland dicht bij de inwoners te brengen. Echter bij de burgerparticipatie van de derde generatie ligt het initiatief bij burgers en participeert de gemeente. DUS bij al mijn ideeën en plannen vraag ik niet of de gemeente ze wil uitvoeren, maar wil adviseren, participeren, faciliteren om  samen met anderen (met mij) dit te realiseren. De uitdaging is om burgers en maatschappelijke organisaties meer te laten sturen. Bestuurder zouden af en toe het stuur uit handen moeten geven en achterin de bus moeten gaan zitten en kijken hoe de stuurders het er vanaf brengen en hen vervolgens adviezen geven, hen bijsturen, hen ondersteunen.

Uitleg over geschiktheid idee

Het geeft letterlijk inzicht in het (gevarieerde) werk van een ambtenaar of bestuurder en geeft deze een gezicht.

Je moet inloggen of je registreren om te kunnen reageren.
 • Ruud

  Wouter,
  Leuk en nuttig idee. Vaak hebben buitenstaanders geen idee waar de ambtenaren tegenaan lopen. Onbegrip en onduidelijk uitvoeren van werkzaamheden. Waarom is het werk belangrijk, waarom wordt er bezuinigd op bv. groenvoorziening. Waarom, als de straat toch open ligt niet meteen voorbereidingen voor de uitrol van 'snel internet'. En hoe kijkt deze ambtenaar hier zelf naar. Hij/Zij wil wel, heeft zelf ook goede ideeën uit werkervaring, maar kan cq. mag niet meer doen dan opgedragen. Het is van alle tijden, dat wij gevoed worden met leuke beelden van wethouders die weer wat gepresteerd hebben. Als er toch beelden van werkende ambtenaren worden getoond, zou het mooi zijn als er op de achtergrond verantwoording afgelegd kan worden voor de uitgevoerde zaken.
  Ruud van Dregt Warffum

  Geen stemmen  | 
  0
  0
  1 reactie (tonen) 1 reactie (verbergen)
  • arthouses
   arthouses  •  Auteur  •  28-12-2021 · 13:06:59

   Hallo Ruud advies: wel positief blijven en denken in oplossingen! Wouter

   Geen stemmen  | 
   0
   0
   Geen reacties
  Geen mijlpalen gedefiniëerd