Ideeën

Hoe kunnen wij als gemeente dichtbij je staan?

Meer informatie over dit onderwerp

Veelgestelde vragen

Huidige fase

Uitkomst

Fases

Informatie

-

Door de herindeling van Bedum, De Marne, Winsum en Eemsmond is jouw gemeente een stuk groter geworden. Steeds meer gemeentelijke zaken zijn ook online te regelen, waardoor het (persoonlijke) contact minder vaak nodig is. Tegelijkertijd geven meerdere Hogelandsters in het tevredenheidsonderzoek aan dat ze hier behoefte aan hebben. Jij ook? Hoe kunnen wij ervoor zorgen dat we ons contact met jou behouden en versterken? Welke ideeën heb jij om de afstand tussen inwoners en de gemeente te verkleinen? Deel ze hier: Deel je idee. 

Alles wat je deelt op Stem van Ons Hogeland kun je anoniem doen, maar is openbaar. Zo kun je ook de ideeën van andere inwoners zien. Alle binnengekomen ideeën worden beoordeeld op haalbaarheid. Je mag vervolgens stemmen op de ideeën die haalbaar zijn gebleken. De vijf ideeën met de meeste stemmen gaan we uitvoeren. Zodra de uitkomsten bekend zijn, delen wij dit op Stem van Ons Hogeland.

Om mee te doen kun je je hier registreren: 

Registreer je hier

Deel je idee

-

Hoe kunnen wij de afstand tussen de gemeente en jou verkleinen? Heb je een goed idee? Geef het ons mee!

Alle ideeën van inwoners die op dit platform verschijnen zijn openbaar. Hierdoor kun je je laten inspireren. Je kunt ideeën indienen tot en met 30 december 2021. Om mee te doen moet je je eerst hebben geregistreerd.

Kan het?

-

In deze fase onderzoekt de gemeente of ingediende ideeën haalbaar zijn. Wij beoordelen of een idee aansluit bij het beleid en visie van de gemeente. Maar wij kijken ook wat het idee kost en of wij het idee kunnen financieren. Daarnaast onderzoeken we ook of het idee past binnen de wet- en regelgeving. 

De ideeën die haalbaar zijn worden als plannen op de website gepubliceerd. Hier kun je in fase "Stemmen op ideeën" van 24 januari 2022 - 6 februari 2022 op stemmen. Je kunt het totale overzicht van de ideeën bekijken door op de knop 'Bekijk de ideeën' onder dit tekstveld te klikken. 
Als je een idee hebt ingediend krijg je van ons bericht. We leggen daarin uit of je idee haalbaar is.

Bekijk de ideeën

Beoordeling ideeën

-

In een stemronde kun je stemmen op de ideeën die door de gemeente zijn beoordeeld en haalbaar zijn. Dat zijn ideeën die:

  • aansluiten bij het thema nabijheid / verbeteren contact tussen gemeente en inwoner
  • passen bij de visie en het beleid 
  • in 2022 kunnen worden uitgevoerd.

De Top 5 (meest gestemde ideeën door inwoners) zouden wij vervolgens gaan uitvoeren.

De afgelopen weken hebben wij alle 33 ingediende ideeën beoordeeld. We hebben gekeken in hoeverre ze aansluiten bij het thema nabijheid, de visie / beleid van de gemeente en ook de planning en het beschikbare budget. Er blijven 5 ideeën over die we in 2022 kunnen gaan uitvoeren. Zie voor de ideeën onderaan deze pagina.

Omdat er te weinig ideeën zijn om op te stemmen, komt de stemronde te vervallen. Ideeën die niet haalbaar zijn gebleken, vind je ook op stemvanonshogeland.nl met een uitleg waarom het idee niet haalbaar is: Niet geselecteerde ideeën.

Uitkomst

-

De 5 haalbare ideeën met de meeste stemmen zouden worden uitgevoerd. Op 23 januari hebben we gedeeld dat er te weinig haalbare ideeën over zijn om op te stemmen. De stemronde van 7 tot 20 februari 2022 is daarmee vervallen. 

Alle haalbare ideeën (5) werken we verder uit en worden ook in 2022 uitgevoerd. Zie voor de ideeën onderaan deze pagina. Je kunt ook de voortgang van de verschillende projecten volgen op dit platform.

Ideeën die niet haalbaar zijn gebleken, vind je ook op de website, met een uitleg waarom het idee niet haalbaar is: Niet geselecteerde ideeën.

Hoe kunnen wij als gemeente dichtbij je staan?

Alle ideeën op de kaart

Investeringen

gemeente ambetnaar/funktionaris aan het werk

'dichtbij' filmpje gemeenteambtenaar / funktionaris

17-12-2021  •  2 opmerkingen  •  arthouses  •  Hoe kunnen wij als gemeente dichtbij je staan?

Lees meer
Betrokkenheid tonen

Betrokkenheid tonen

28-11-2021  •  1 opmerking  •  Jenny  •  Hoe kunnen wij als gemeente dichtbij je staan?

Lees meer
happy vlogger

Het Hogeland: happy vlogger 'dichtbij'

12-12-2021  •  Geen reacties  •  arthouses  •  Hoe kunnen wij als gemeente dichtbij je staan?

Lees meer
open gemeente rubriek: van fouten leren we!

open gemeente rubriek: van fouten leren we!

11-12-2021  •  2 opmerkingen  •  arthouses  •  Hoe kunnen wij als gemeente dichtbij je staan?

Lees meer
streekfilosoof

gemeente/streek filosoof

24-12-2021  •  Geen reacties  •  arthouses  •  Hoe kunnen wij als gemeente dichtbij je staan?

Lees meer

Stemvanonshogeland

Beslis mee over de verschillende ideeën en projecten.